Daily Mail судитиметься з Google через контроль над рекламою

Daily Mail судитиметься з Google через контроль над рекламою

Укрінформ
Холдинг Associated Newspapers, який володіє британською газетою Daily Mail та її сайтом MailOnline, подали до суду на американську компанію Google через маніпуляції з результатами пошуку в її пошуковій машині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Сам позов був поданий до суду в Нью-Йорку.

Associated Newspapers звинувачує Google у надмірному контролі над рекламою в інтернеті та у зменшенні посилань на її новини у результатах пошуку, надаючи перевагу іншим виданням.

У холдингу стверджують, що Google «карає» видавців у своєму рейтингу, якщо вони не продають достатньо рекламного місця на його ринку.

Читайте також: Google поверне своїх працівників в офіси до 1 вересня

Позивач, зокрема, наводить аргумент, що їхнє висвітлення новин про королівську сім'ю у 2021 році було занижене в результатах пошуку Google.

Речниця Google назвала всі претензії Associated Newspapers «неточними».

Зазначається, що вебсайт MailOnline є найпопулярнішим сайтом у світі. Тільки у США його щомісяця відвідують понад 75 мільйонів унікальних читачів.

Як повідомляв Укрінформ, рішення Верховного суду США поставило крапку в десятирічних судових суперечках між компаніями Google та Oracle, у яких остання вимагала 9 мільярдів доларів компенсації за використання її програм на платформі Android.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-