Верховний суд США захистив Google від позову на $9 мільярдів

Верховний суд США захистив Google від позову на $9 мільярдів

Укрінформ
Рішення Верховного суду США в понеділок поставило крапку в десятирічних судових суперечках між компаніями Google та Oracle, у яких остання вимагала 9 мільярдів доларів компенсації за використання її програм на платформі Android.

Як повідомляє Bloomberg, американське правосуддя стало на бік Google, визнавши правоту аргументів цієї корпорації, передає Укрінформ.

«Верховний суд США постановив, що компанія Google Alphabet Inc. не порушувала авторських прав під час використання програмного продукту Oracle Corp. в операційній системі Android», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, компанії Google тепер не загрожує 9-мільярдний позов від Oracle, який міг бути стягнутий за попереднім рішенням апеляційного суду.

Читайте також: Антимонопольний комітет отшрафував «Гугл» на мільйон

Загалом, судова суперечка між компаніями тривала впродовж десятиліття. Рішення Верховного суду стало кульмінацією багаторічної справи, яка розділила Кремнієву долину та підкреслила необхідність змінити правила індустрії програмного забезпечення.

Як повідомлялося, Oracle подала позов проти Google зі звинуваченнями в незаконному використанні програмної платформи Java в операційній системі Android. Зі свого боку, в Google наголошували, що частина платформи Java, яка використовується в Android, не підпадає під закони про захист авторських прав. При цьому, в корпорації підкреслювали, що послуги надавалися безкоштовно – компанія не отримувала комерційного прибутку, тому не має виплачувати за це компенсації за позовом.

Читайте також: Google поверне своїх працівників в офіси до 1 вересня

Рішення по справі виносилося в багатьох судових інстанціях. У результаті, Верховний суд США постановив, що Google займалася законним «добросовісним використанням» програмного забезпечення, розміщуючи ключові аспекти мови програмування Oracle Java в операційній системі Android.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-