Оновлений iMac, iPad Pro та фіолетовий iPhone: Apple показала найсвіжіші розробки

Оновлений iMac, iPad Pro та фіолетовий iPhone: Apple показала найсвіжіші розробки

Відео
Укрінформ
Американська компанія Apple представила кілька своїх новинок, зокрема оновлений десктоп iMac, планшети iPad Pro, ТВ-додаток Apple TV.

Презентація відбулася у віртуальному режимі, повідомляє Укрінформ.

Одним із найбільш ґрунтовних оновлень лінійки Apple став стаціонарний настільний комп’ютер iMac. Він отримав екран на 24,3 дюйма з дисплеєм Retina 4,5K, новий 8-ядерний чип Apple М1, а також сім яскравих кольорів корпусу. Стандартна комплектація iMac має 8 Гб оперативної пам’яті, 256 Гб на жорсткому SSD-диску, а також 7-ми або 9-ядерний графічний процесор.

Крім того, презентована оновлена бездротова клавіатура з інтегрованим Touch ID. Останній десктоп став тоншим за попередника та, як підкреслили розробники, працюватиме удвічі швидше.

Не менш очікувана «яблучна» новинка - iPad Pro, представлений у двох варіантах: діагоналлю 11 та 12,9 дюйма. Моделі також отримали новий «планшетний» процесор М1. Старша версія має дисплей mini-LED, що стало дебютом для лінійки Apple. Пам’ять на пристроях може містити до 2 Тб. Планшети також оснащені покращеними камерами, в тому числі ультраширокою на 122 градуси. Програмне забезпечення надає більше можливостей для фото- відеозйомки та обробки зображень.

Представлений ТВ-додаток Apple TV4K отримав новий процесор A12 Bionic, який уже використовувався в моделях телефону iPhone XS, а також планшеті iPad минулого року. Крім того, виробники попрацювали над системою передачі кольорів, а також підтримкою HFR – відео з частотою до 60 кадрів на секунду.

Читайте також: Продаж iPhone без зарядних пристроїв збереже понад 860 тисяч тонн металу - Apple

Apple також випустила електронні мітки AirTags. Вони виконані у вигляді невеличких дисків з автономним живленням від батареї, які можуть визначати своє місце розташування. Їх можна використовувати для пошуку, наприклад, багажу чи інших речей за допомогою додатку Find My на смартфоні або планшеті.

Ексклюзивний фіолетовий колір отримали смартфони iPhone 12 та iPhone 12 mini. В компанії сподіваються, що такий маркетинговий хід оживить продажі цих гаджетів. Крім цього, представлені нові оригінальні кейси для смартфонів з можливістю підзарядки від електромагнітної станції.

Читайте також: Apple може випустити смарт-годинник для любителів екстриму - Bloomberg

Як відомо, Apple зазвичай навесні та восени проводить презентації окремих гаджетів та програмного забезпечення у своїй лінійці продукції. Через карантинні умови, останні презентації проводяться «яблучною компанією» віртуально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-