Продаж iPhone без зарядних пристроїв збереже понад 860 тисяч тонн металу -  Apple

Продаж iPhone без зарядних пристроїв збереже понад 860 тисяч тонн металу - Apple

Укрінформ
Компанія Apple заявила, що рішення не комплектувати iPhone 12 адаптерами живлення дасть змогу заощадити 861 000 тонн міді, цинку та олова.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Engadget.

Менша компактна упаковка також забезпечить компанії швидку доставку. За інформацією Apple, транспортні піддони перевозитимуть на 70% більше коробок із iPhone 12.

Компанія оголосила про це у звіті про екологічний прогрес. Торік Apple зменшила викиди СО2 до 22,6 млн із 25,1 млн тонн у 2019 році. Технологічний гігант також зменшив споживання енергії на 13,9 мільйона кВт/год.

Читайте також: iPhone відправляє Apple дані користувачів кожні 4,5 хвилини

У звіті відзначається робота, яку проводять в лабораторії відновлення матеріалів Apple у Техасі. Зокрема, йдеться про вагомі результати у відновленні рідкісноземельних елементів, сталі та вольфраму із перероблених айфонів. Apple заявляє, що в одній метричній тонні компонентів, яку його робот Дейзі видаляє з iPhone, є стільки ж золота та міді, скільки у 150 метричних тоннах видобутої руди. Компанія також повідомила, що минулого року 39 000 метричних тонн електронних відходів уникли потрапляння на звалища.

Читайте також: Apple запатентувала «розумний перстень»

Як повідомлялося, одним із останніх рішень корпорації Apple є припинення продажу iPhone разом із блоками живлення. Таким чином, оригінальні зарядні пристрої, починаючи з моделі iPhone 12, більше не входять в стандартну комплектацію.

Читайте також: Apple скорочує виробництво iPhone 12 mini на 70%

Однак багато прихильників бренду негативно оцінили таке рішення. Бразилія, зокрема, оштрафувала компанію Apple на 2 млн дол. за те, що вона продавала iPhone 12 без зарядного пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-