NASA розкрило перші дані про погоду на Марсі

NASA розкрило перші дані про погоду на Марсі

Укрінформ
Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) розкрило перші дані щодо погодних умов на Червоній планеті після приземлення марсоходу Perseverance у кратері Єзеро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті NASA.

Метеорологічна система Mars Environmental Dynamics Analyzer (MEDA), яка знаходиться на борту Perseverance вперше включилася на 30 хвилин 19 лютого, приблизно через день після того, як сам марсохід опинився на Марсі. Вже близько 20:25 того ж дня інженери отримали вихідні дані від MEDA.

«Нарешті після багатьох років роботи та планування ми отримали перший звіт про дані від MEDA. Наша система надіслала перші метеорологічні дані та зображення», - зазначив головний дослідник MEDA Хосе Антоніо Родрігес-Манфреді.

Читайте також: Перший політ вертольота на Марсі запланували на 11 квітня

Згідно з отриманими даними, температура поблизу марсохода становила -20 градусів за Цельсієм після початку роботи, а вже за пів години вона впала до -25 градусів.

Датчики також показали, що тиск на Марсі становить 718 Паскалей. Раніше астрономи вже прогнозували, що тиск на Червоні планеті в цю пору року може буди між 705 і 735 Паскалей.

Зазначається, що MEDA-датчик із радіації і пилу показав, що в Єзеро була чистіша атмосфера, ніж у кратері Гейла, який знаходиться за 3700 км від нього.

Читайте також: Мінігелікоптер NASA зробив першу кольорову світлину на Марсі

Як повідомляв Укрінформ, марсохід Perseverance NASA прибув на Марс у кратер Єзеро 18 лютого після майже 7 місяців польоту. Відтоді він надіслав кілька зображень і звуків з місця посадки. Гелікоптер Ingenuity був закріплений на марсоході.

Фото:  NASA/JPL-Caltech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-