Facebook пояснив причину витоку даних 533 мільйонів користувачів

Facebook пояснив причину витоку даних 533 мільйонів користувачів

Укрінформ
Американська компанія Facebook заявила, що злив у мережу даних 533 мільйонів користувачів не є результатом хакерської атаки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у блозі соцмережі.

За даними компанії, злив даних стався, коли сторонні люди отримали дані користувачів через їхнє вилучення з платформи завдяки функції швидкого пошуку користувачів через список контактів (вебскрапінг).

У Facebook додали, що йдеться про дані до вересня 2019 року.

«Коли нам стало відомо про те, як зловмисники використовували цю функцію (вебскрапінг – ред.) у 2019 році, ми внесли зміни до імпортера контактів. Попередня функція дозволяла їм отримувати набір профілів користувачів й обмежений набір інформації про користувачів, включеної до їх загальнодоступних профілів», - зазначили у компанії.

У соцмережі наголосили, що в цих даних не було ані фінансової інформації, ані інформації про стан здоров’я та ані паролі користувачів.

Читайте також: Хакери злили у мережу дані понад трьох мільйонів бельгійців

Вебскрапінг (витягнення вебданих) — перетворення у структуровані дані інформації з вебсторінок, які призначені для перегляду людиною за допомогою браузера.

Як повідомлялося, на одному з хакерських форумів у мережу були злиті персональні дані 533 мільйонів користувачів соціальної мережі Фейсбук. Загалом у відкритому доступі опинилася особиста інформація користувачів із 106 країн світу, в тому числі 32 мільйони записів про користувачів із США, 11 мільйонів — із Британії та 6 млн — із Індії. Facebook підтвердив витік даних, про що стало відомо у 2019 році. Жертвою хакерів став, серед інших, засновник цієї мережі Марк Цукерберг, телефонний номер та інша особиста інформація якого потрапили в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-