Хакери злили у мережу дані понад трьох мільйонів бельгійців

Хакери злили у мережу дані понад трьох мільйонів бельгійців

Укрінформ
Хакери виклали у мережі базу даних більше ніж 3 мільйонів бельгійців, включаючи відомих людей та політиків, які стали доступними в результаті програмної помилки у мережі Facebook у 2019 році.

Як повідомляє Укрінформ, про це у понеділок розповідає бельгійське видання VRT.

«Дані більше 3 мільйонів бельгійських користувачів Facebook знову пропонуються на хакерських форумах. Вони включають інформацію про певних фламандських «селебритіс» та багатьох провідних політиків. Хакери отримали доступ до цієї інформації у 2019 році внаслідок програмної помилки у Facebook», - йдеться у публікації.

Як зазначається, дані мільйонів користувачів Facebook пропонувалися на продаж через інтернет на початку поточного року. Зараз ця інформація пропонується безоплатно. Як зазначає видання, по усьому світу близько 553 мільйонів користувачів стали жертвами цієї хакерської діяльності.

Дані включають імена, адреси електронної пошти, номера телефонів та іншу особисту інформацію, яку люди використовували під час реєстрації в мережі. Це створює потенційну небезпеку, оскільки злочинні можуть скористатися такою інформацією для втручання у приватне життя людей або для спроб отримати доступ до їхніх особистих рахунків.

Читайте також: Російські хакери вкрали тисячі листів чиновників Держдепу – ЗМІ

Видання повідомляє, що жертвою такого телефонного тролінгу став відомий бельгійський вірусолог, академік Марк Ван Ранст (Marc Van Ranst). Він дві ночі поспіль був вимушений реагувати на дзвінки телефонних хуліганів, які починали дзвонити після 3-ї ночі, задавати дурні питання або вигукувати політичні гасла.

Як наголошує видання, незважаючи на те, що Facebook усунув недоліки програмного забезпечення, дані, що були викрадені хакерами, продовжують «гуляти» мережею. Тож автори публікації закликають громадян країни зберігати пильність та обережність до «анонімних» телефонних дзвінків.

Як повідомлялося, на одному з хакерських форумів у мережу були злиті персональні дані 533 мільйонів користувачів соціальної мережі Фейсбук. Загалом у відкритому доступі опинилася особиста інформація користувачів із 106 країн світу, в тому числі 32 мільйони записів про користувачів із США, 11 мільйонів — із Британії та 6 млн — із Індії. Facebook підтвердив витік даних, про що стало відомо у 2019 році. Жертвою хакерів став, серед інших, засновник цієї мережі Марк Цукерберг, телефонний номер та інша особиста інформація якого потрапили в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-