Корабель Starship, ймовірно, вибухнув під час випробувань

Корабель Starship, ймовірно, вибухнув під час випробувань

Відео
Укрінформ
Запуск 11-й прототипа (SN11) міжпланетного багаторазового корабля Starship для майбутніх польотів на Марс компанії Ілона Маска SpaceX завершився невдачею і, ймовірно, розбився під час випробувань.

Як передає Укрінформ, трансляція велася на YouTube-каналі SpaceX.

Запуск прототипу у вівторок відбувся на пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техас попри туманну погоду.

Під час тесту SN11 успішно піднявся на заплановану висоту в 10 кілометрів, перейшов у горизонтальне положення та почав зниження для посадки. Після цього відео, що транслювалося з камери на борту самого прототипу, зависло, але було чутно звуки ймовірного вибуху на тлі. Зв'язок з прототипом корабля також обірвався.

Читайте також: Маск планує, що його ракети сядуть на Марсі до 2030 року

Наразі обставини інциденту з’ясовуються, тому поки невідомо, чи вибухнув корабель після посадки, чи розбився об землю.

Як повідомляв Укрінформ, під час випробувань попереднього прототипу Starship SN10 впродовж кількох хвилин піднявся до запланованої висоти та перейшов у режим керованого падіння. На відміну від попередніх двох спроб, цього разу двигуни корабля спрацювали відповідно до визначеного алгоритму. Ракета здійснила успішну посадку на спеціальний майданчик, розташований поблизу стартового столу. Та після приземлення виявилось, що корабель був дещо похилений в один бік. Частина його корпусу зайнялася, і через кілька хвилин ракета вибухнула.

9 березня SpaceX встановила на власному пусковому комплексі в Техасі 11-й прототип свого міжпланетного багаторазового корабля Starship.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-