В Україні вперше проходить Європейський тиждень цифрової грамотності

В Україні вперше проходить Європейський тиждень цифрової грамотності

Укрінформ
В Україні стартує Європейський тижденьцифрової грамотності, мета якого – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту.

Про це повідомляє віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У 2021 році All Digital Week вперше проводиться в Україні на державному рівні разом із партнерами та оргкомітетом", - зауважив віцепрем'єр-міністр.

Він наголосив, що 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок. Тож Мінцифри впроваджує комплексну національну політику розвитку цифрової компетентності громадян. У 2019 році цифрова грамотність уперше офіційно стала пріоритетом держави з проєктом "Дія.Цифрова освіта". Одна з основних цілей Мінцифри — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

З цією метою у лютому 2020 року Мінцифри запустило національну онлайн-платформу "Дія. Цифрова освіта".

Читайте також: Мінцифри планує збільшити кількість ІТ-спеціалістів до пів мільйона

"Ми розробили інноваційний формат навчання цифрових навичок — освітні серіали. За рік команда Мінцифри створила 50+ освітніх курсів, запустила перший національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм». Платформу "Дія.Цифрова освіта" відвідали майже 2 млн українців, з них майже 500 000 зареєструвались на навчання. Побудована мережа із 2000 офлайн-хабів цифрової освіти всією Україною. Ще 4000 хабів у процесі долучення до мережі", - поінформував Федоров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-