Керівниця YouTube розкрила «чотири R» політики компанії

Керівниця YouTube розкрила «чотири R» політики компанії

Укрінформ
Компанія «YouTube» завжди орієнтується на інтереси користувачів мережі, але при цьому чітко дотримується чотирьох принципів, назва кожного з яких починається з літери R, і які разом є основою надійності «YouTube» як джерела інформації.

Про це під час віртуальної розмови, що відбулася в рамках Атлантичної Ради, розповіла головний виконавчий директор компанії «YouTube» Сюзан Вайчіцкі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоб компанія була успішною, ви маєте знайти широке рішення для поєднання політики компанії і вашого продукту з тим, як працює вся система. Ми сформулювали так зване правило чотирьох R – Responsibility (Відповідальність), Remove (Видалення), Rise (Підтримка), Reduce (Скорочення). Головне з них – відповідальність, що означає відповідальну поведінку стосовно власних правил і наших користувачів», - зауважила керівниця «YouTube».

За її словами, правило «Видалення» вимагає гнучкого реагування на події та постійного уточнення політики. Зокрема, видаленню підлягає контент, який містить, наприклад, заклики до насильства, або є потенційно соціально небезпечним. «YouTube» видалила зі своєї платформи близько 9 мільйонів таких відео, які йшли всупереч такій політиці.

Цікаво, що одним з тих, чий канал в цій соціальній мережі був призупинений, виявився президент США Дональд Трамп, у відеозверненнях якого «YouTube» побачив підбурення до насильства.

«В нашій системі ми маємо єдині правила для всіх, незважаючи на те, хто який пост займає. Після атак (на Капітолій) 6 січня, ми бачили відео, яке було завантажено через канал Дональда Трампа і містило порушення нашого контролю щодо насильства. В результаті ми видалили ці відео дуже швидко, і, відповідно до нашої політики, закрили цей канал на 7 днів. Це стандартна процедура. Якщо після відновлення діяльності на каналі знову з’явиться насильство, - буде нанесений другий удар. Якщо таких ударів відбудеться три протягом 90 днів – такий канал видаляється без права поновлення», - зауважила Вайчіцкі.

Читайте також: YouTube може відновити акаунт Трампа

Правило Rise (Підтримка), за її словами, також має чітку політику застосування. Йдеться про контент, який підтримує якісь соціально значимі події, наприклад, роз’яснення щодо профілактики коронавірусу. При цьому навіть такий «корисний» контент проходить ретельну перевірку щодо надійності джерел інформації.

З цим напрямком пов’язано правило – Reduce (Скорочення), яке стосується скорочення контенту, який користувачі намагаються поширювати, експлуатуючи популярність тієї або іншої теми. Наприклад, за словами Вайчіцкі, якщо у «корисному» контенті про боротьбу з COVID-19 з’являються повідомлення про те, що коронавірус на планету принесли інопланетяни, такі повідомлення однозначно підпадатимуть під політику скорочення. Такі обмеження, серед іншого, сприяють збільшенню кількості та ваги нового якісного відеоконтенту цієї тематики.

За словами керівниці «YouTube», у відпрацюванні керівних принципів платформи враховується дуже багато факторів, включаючи офіційні заяви, попередження правоохоронних органів, культурні та правові особливості тощо, тому що платформа діє одночасно у багатьох світових юрисдикціях.

Як повідомлялося, Єврокомісія уклала з провідними онлайн-платформами світу, включаючи «YouTube», Кодекс поведінки, який передбачає вдосконалення системи ідентифікації, блокування та видалення контенту, який містить заклики до екстремізму або насильства, або містить соціально небезпечну дезінформацію. На цьому етапі приєднання до цього Кодексу є добровільним, але наразі Єврокомісія розглядає можливість запровадження зобов’язуючого законодавства з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-