Одеський школяр винайшов інтерактивну маску, яка «відчуває емоції»

Одеський школяр винайшов інтерактивну маску, яка «відчуває емоції»

Відео
Укрінформ
Одеський школяр винайшов інтерактивну маску, яка відчуває емоції, реагує на рухи, відкриває рот під час мовлення та показує анімацію.

Свій винахід він уже презентував на десятках форумів, повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал "Дом"

15-річний Михайло Чумаченко створив світлодіодну маску, надихнувшись іншим своїм захопленням — брейк-дансом. Тепер разом з друзями він робить кліпи, де показує свою роботу.

Маска реагує на емоції людини, рухи голови, мовлення. Якщо людина посміхається або злиться, LED-аксесуар це відразу покаже.

Юний винахідник зазначає, що ідея створення маски ніяк не пов'язана з пандемією коронавірусу. Але зараз він думає про те, як адаптувати маску і на час карантину.

"Плануємо вихід нової маски, яка нічим не буде відрізнятися від тканинної. Але є одне "але" — у неї також зберігається модуль з електронікою. Буде дисплейчик, який зможе показувати ваші емоції. Тобто те саме, що є у великій масці, але з дизайном тканинної маски. Буде анімація, буде більше фішок. Можна буде пускати свій текст на цьому дисплеї", — ділиться ідеєю Чумаченко.

Програмуванням школяр захопився ще в 10-річному віці. Займався в секції IT-технологій.

Ідею Михайла підтримали не тільки батьки та вчителі, а й однолітки, розповідає його педагог Валентина Городецька.

Читайте також: Школяр із Дніпра винайшов пристрій, що заряджає телефон від ходьби

"Це тренд. Не потрібно пов'язувати це з пандемією, просто так збіглося. Але це різні маски. У них трохи різні цілі. Та найголовніше, що в цій масці склалося все, Михайло зміг застосувати свої знання", — зазначає педагог.

Свій винахід школяр уже презентував на кількох авторитетних форумах, зокрема на знаменитому Web Summit. Після цього на його розробку стали надходити замовлення з різних країн.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт ракетного двигуна від дніпровського школяра вразив суддів на турнірі інновацій.

Фото: mc.today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-