Прем'єр Австралії обурився через Facebook-обмеження

Прем'єр Австралії обурився через Facebook-обмеження

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон обурився обмеженнями, які запровадила компанія Facebook для австралійських користувачів.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дії Facebook ... були настільки ж зарозумілими, як і такими, що розчаровують… Вони тільки підтверджують побоювання, які дедалі більша кількість країн висловлює щодо поведінки великих технологічних компаній, які вважають себе більш значущими за уряди і впевнені, що правил для них не існує. Вони можуть змінювати світ, але це не означає, що вони керують світом», - наголосив Моррісон.

За його словами, уряд Австралії не дозволить цифровим корпораціям тиснути на парламент у той час, коли його депутати розглядають кодекс поведінки гравців медіаринку.

Моррісон закликав компанію Facebook до конструктивної співпраці з урядом Австралії.

Читайте також: Google запустив сервіс новин в Австралії після погрози вимкнути свій пошуковик

Як повідомляв Укрінформ, соцмережа Facebook заблокувала для жителів Австралії можливість переглядати та поширювати новинний контент.

Цей безпрецедентний крок найбільшої у світі соціальної мережі пов’язаний із тим, що австралійський уряд наразі розглядає прийняття нового закону, що зобов’яже Facebook платити ЗМІ за використання їхніх новин. У компанії заявили, що в разі схвалення закону приватні особи та ЗМІ в Австралії не зможуть публікувати та читати місцеві і міжнародні новини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-