Amazon почала використовувати камери зі штучним інтелектом

Amazon почала використовувати камери зі штучним інтелектом

Укрінформ
Американська компанія Amazon почала використовувати камери зі штучним інтелектом у мікроавтобусах, які використовуються для доставки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Камери записують водія транспортного засобу весь час, коли він перебуває за кермом. У компанії стверджують, що ці камери допоможуть посилити безпеку на дорозі, адже вони фіксують, коли водій порушив правила дорожнього року або відволікся, перебуваючи за кермом.

«Ця технологія сповіщуватиме водіїв у режимі реального часу, щоб допомогти їм залишатися в безпеці, коли вони в дорозі», - заявила речниця Amazon Дебора Басс.

Читайте також: Amazon купив 11 літаків Boeing для пришвидшення доставки

Водночас, самі ж водії та експерти висловили занепокоєння щодо потенціалу посиленого нагляду за роботою працівників та відсутності приватності.

Згідно з внутрішнім регламентом компанії, всі зібрані дані з камер можуть бути використані для прийняття рішення щодо подальшого працевлаштування водія в Amazon.

Як повідомляв Укрінформ, мільярдер Джеф Безос та засновник компанії Amazon залишить посаду гендиректора організації в третьому кварталі 2021 року.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-