Штучний інтелект у Facebook виявляє майже 95% контенту з мовою ненависті

Штучний інтелект у Facebook виявляє майже 95% контенту з мовою ненависті

Укрінформ
Технічний директор компанії Facebook Майк Шрупфер заявив, що спеціальне програмне забезпечення на основі штучного інтелекту знаходить 94,7% контенту з риторикою ненависті, який видаляється з платформи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

За словами Шрупфера, минулого року такий показник становив 80,5%, а у 2017 році взагалі лише 24%.

Зазначається, що у соціальних мережах, які зазнали неабиякої критики через недостатню активність щодо видалення контенту з мовою ненависті, вже працюють тисячі модераторів, які виявляють таку інформацію у вигляді постів, фото та відео на платформах.

Проте самих людей недостатньо, і технічні гіганти дедалі більше покладаються на штучний інтелект, завдяки якому алгоритми з пошуку мови ненависті автоматично вдосконалюються.

Читайте також: Штучний інтелект нарахував понад 100 симптомів коронавірусу

«Оскільки мільярди людей використовують наші платформи, ми покладаємось на ШІ для покращення нашої роботи з перегляду контенту та автоматизації рішень (щодо видалення змісту – ред.), коли це можливо. Наша мета полягає в тому, щоб швидко та точно виявляти висловлювання ненависті, дезінформацію та інші форми змісту, що порушує нашу політику в кожній мові й для кожної громади у світі», - зазначив Шрупфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-