У США новий тест на Covid-19 виявляє хворобу через добу після інфікування

У США новий тест на Covid-19 виявляє хворобу через добу після інфікування

Укрінформ
У США створили новий тест на коронавірус, який дозволяє виявляти його вже за 24 години після інфікування — тобто тоді, коли у людини ще немає симптомів та за кілька днів до того, як вона зможе заразити інших.

Про це пише The Guardian.

"Вчені, які працюють на американське військове відомство, розробили новий тест на хворобу Covid-19, що потенційно здатний визначити носіїв вірусу, перш ніж вони зможуть поширювати хворобу", - йдеться у повідомленні.

Координатори проєкту сподіваються, що за допомогою нового тесту за аналізом крові можна буде виявити наявність вірусу вже за 24 години після зараження людини - до того, як проявлятимуться симптоми та за кілька днів до того, як носій вірусу буде здатним передати його іншим людям.

Читайте також: Регіонам передали 867 тисяч ПЛР-тестів: у МОЗ кажуть - аналізи безкоштовні

Наразі тест очікує схвалення Управління США з контролю за якістю харчових продуктів та лікарських засобів (FDA). Зазначається, що рішення регулятор може ухвалити протягом найближчого тижня.

За оптимістичними оцінками науковців, які брали участь у проєкті, виробництво тестів може початися в США вже в другій половині травня, за умови їх схвалення, а в перспективі щодня можна буде проводити до мільйона тестів.

Як повідомлялося, станом на ранок 2 травня у світі з початку пандемії коронавірусної хвороби Covid-19 зафіксували 3 млн 401 тисячу 394 інфікованих, з них 239 тисячі 615 пацієнтів померли, а 1 млн 83 тисячі 816 одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-