Регіонам передали 867 тисяч ПЛР-тестів: у МОЗ кажуть - аналізи безкоштовні

Регіонам передали 867 тисяч ПЛР-тестів: у МОЗ кажуть - аналізи безкоштовні

Укрінформ
В Україні в регіони передано загалом 867 тисяч ПЛР-тестів, і наразі не існує регіонів, де була б проблема із їх наявністю в лабораторіях.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми кажемо про ПЛР-тести, то на сьогодні передано в регіони вже 867 тис. ПЛР-тестів. Передача відбувається за доступним алгоритмом. У нас є чіткі критерії, за якими ми визначаємо кількість цих тестів, які ми передаємо. Перше – це кількість тих, хто захворів, це здатність лабораторій, які безпосередньо тестують наших громадян відповідно до затверджених алгоритмів, це залишки в лабораторях. Не існує регіонів, де були б проблеми із залишками або не вистачало ПЛР-тестів», - сказав Степанов.

Читайте також: Медзакладам, які лікують хворих з коронавірусом, виділили понад 15 мільярдів

За його словами, всі ПЛР-тестування відбуваються безкоштовно відповідно до затвердженого алгоритму МОЗ.

«Тестуються ті, в яких є симптоми хвороби, люди, які були в тісному контакті із тими, хто захворів, також всі медичні працівники, які працюють із хворими на СOVID-19, тестуться раз на 5 днів. Всім пацієнтам із пневмонією роблять ПЛР-тести», - розповів міністр.

Він додав, що найбільша кількість тестів була зроблена в Києві - близько 19 тисяч. За регіонами найбільше зроблено тестів у Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Станом на 2 травня в Україні підтверджено 11 411 випадків захворюваності на COVID-19, за добу зафіксовано 550 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-