Космічна компанія Virgin Orbit розробила компактний апарат штучної вентиляції легень

Космічна компанія Virgin Orbit розробила компактний апарат штучної вентиляції легень

Відео
Укрінформ
Космічна компанія британського підприємця Річарда Бренсона Virgin Orbit, яка базується у Каліфорнії, разом з медичними дослідниками розробила компактний апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Про це повідомляє CNBC.

«Це дуже, дуже проста і надійна конструкція, яку ми можемо виробити для людей, які найбільше цього потребують, і для лікарень, які найбільше потребують таких пристроїв, дуже і дуже швидко», — розповів керівник проєкту Кевін Загорскі, який зазвичай управляє виробництвом двигунів компанії.

У компанії заявили, що можуть виробляти тисячі пристроїв на тиждень в найближчому майбутньому.

Virgin Orbit поки чекає схвалення від Управління з контролю за продуктами харчування і лікарськими засобами США (FDA) і сподівається якнайскоріше доправити пристрої в лікарні.

Апарати ШВЛ підпадають під дію «Дозволу на використання в надзвичайних ситуаціях» від FDA. Ці повноваження, по суті, дозволяють FDA прискорити обмежене схвалення пристроїв під час кризи.

Читайте також: У Вінниці розробили перший в країні власний протокол лікування коронавірусу

Virgin Orbit - компанія в рамках групи Virgin, заснованої Річардом Бренсоном, яка планує надавати послуги запуску малих супутників.

Компанія була створена в 2017 році для розробки ракети-носія LauncherOne, яка має запускатися з носія Cosmic Girl, що раніше був проєктом Virgin Galactic.

Заснована в Лонг-Біч, штат Каліфорнія, Virgin Orbit налічує понад 300 співробітників на чолі з Деном Хартом - колишнім віцепрезидентом державних супутникових систем компанії Boeing.

Фото: CNBC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-