"Жива" фортеця: у 2050 планують побудувати автономний хмарочос

Схема
Укрінформ
Міжнародна англійська проектно-інженерна компанія ARUP опублікувала проєкт хмарочоса 2050-го року під назвою "it's alive!"

Про це повідомляє ProfiDom.com.ua.

"Анотація до проєкту містить опис того, як будівля буде функціонувати. На думку ARUP, хмарочос зможе прогодувати й зігріти своїх мешканців, і навіть сам себе перебудувати", - йдеться в повідомленні.

Складові частини будівлі мають різні ступені міцності. Найстійкіша частина – це горизонтальні рівні й несуча конструкція. Між тим, стіни хмарочоса розраховані на експлуатацію лише протягом 20-30 років. Потім їх можна оновити або змінити. Займатися цим буде робот, який теж є частиною будівлі. Найменш довговічна частина живого будинку – все, що пов'язано з IT технологіями.

Завдяки сонячним батареям і вітряним електростанціям хмарочос буде виробляти більше енергії, ніж споживати. Він не буде викидати в атмосферу вуглекислий газ, - його втримає спеціальна мембрана, і потім він буде перероблений в кисень.

Кілька поверхів будуть зайняті тваринницькими фермами і городами - їжу не доведеться привозити з далекого села. Всередині будівлі діє фунікулер. А пішохідні доріжки, що ведуть від хмарочоса до хмарочоса, знаходяться не тільки на землі, але і на рівні тридцятого, приміром, поверху. Спеціальна система буде регулювати енергозабезпечення та комунікації всього міста. Під землею - майданчик для транспорту.

Читайте також: Цікава атракція: дерев'яний хмарочос у традиційному стилі в Китаї

Перехід з поверху на поверх стане рівнозначний переміщенню всередині міста і буде давати не менш широкий спектр можливостей: тут знаходиться адміністративний офіс, а тут - парк... Технологічно світ вже сьогодні здатний втілити будь-який з описаних концептів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-