У Boeing 737 Max виявили нову несправність

У Boeing 737 Max виявили нову несправність

Укрінформ
Компанія Boeing виявила нову проблему з програмним забезпеченням на авіалайнерах 737 Max, однак заявила, що він не затримає очікуваного повернення літака в експлуатацію в середині нинішнього року.

Про це повідомило в четвер американське агентство Bloomberg, пославшись на заяву компанії.

"Виробник літака помітив проблему під час польотних випробувань та повідомив про неї Федеральне управління авіації", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Літаки Boeing 737 Max повернуться на рейси не раніше ніж за пів року

Проблема полягала в тому, що індикатор, розроблений для попередження про несправність допоміжної системи, що керує носом літака, вмикався у непотрібних випадках.

"Ми працюємо над змінами до програмного забезпечення 737 Max перед поверненням літака в експлуатацію, щоб гарантувати, що цей індикатор спрацьовуватиме лише за призначенням", - заявили в компанії.

Читайте також: Експерти Boeing з’ясують, чому розвалився літак у Стамбулі

Нагадаємо, припинення польотів Boeing 737 Max відбулася після двох інцидентів з падінням пасажирських авіалайнерів, коли в польотний режим втручалася електроніка.

Всі літаки цієї серії були "приземлені" для виявлення причин аварій, після чого було прийняте рішення розробити нове програмне забезпечення. Це призвело до зниження акцій Boeing.

Читайте також: Boeing призупинив виробництво літаків 737 Max

Водночас, у компанії заявили, що вважають пріоритетом "номер один" гарантувати безпеку польотів 737 Max та висловили впевненість у досягненні цього результату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-