НАТО уклало мільярдний контракт із Boeing

НАТО уклало мільярдний контракт із Boeing

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс уклав контракт вартістю в 1 мільярд доларів США з американською компанією Boeing для модернізації літаків спостереження AWACS.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАТО.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент компанії Boeing International Майкл Артур зустрілися в аеропорту Брюсселя 27 листопада, щоб відзначити ключову інвестицію в оновлення флоту літаків спостереження AWACS. Контракт на 1 мільярд доларів між НАТО і Boeing дозволить модернізувати флот AWACS та продовжити його експлуатацію для підтримки операцій Альянсу до 2035 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Amazon піде до суду через контракт Пентагону на $10 мільярдів

Генеральний секретар НАТО привітав укладення угоди, яка дозволить забезпечити 14 літаків НАТО AWACS сучасними засобами зв’язку та електронної комунікації, і назвав ці літаки "очима" Альянсу. За його словами, літаки надавали підтримку операціям союзників упродовж десятиліть – від патрулювання повітряного простору США після терористичної атаки 9/11 до операцій в Афганістані та міжнародних зусиль у боротьбі проти Ісламської держави.

При цьому Столтенберг зауважив, що НАТО продовжує адаптуватися до сучасних викликів і планує замінити літаки AWACS у 2035 році.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-