Facebook запізнився із захистом особистих даних – Цукерберг

Facebook запізнився із захистом особистих даних – Цукерберг

Укрінформ
Очільник Facebook Марк Цукерберг заявив, що його найбільша в світі соцмережа та ряд інших запізнилися із втіленням заходів для вирішення проблеми захисту персональних даних користувачів.

Про це Цукерберг заявив у своєму інтерв’ю виданню Nikkei.

«В останні роки Facebook та інші великі інтернет-компанії виявилися схильні до різних соціальних проблем. З деякими з необхідних заходів у відповідь ми запізнилися», - сказав глава Facebook, відповідаючи на запитання про недавні скандали, що стосуються конфіденційності інформації та питання втручання у вибори президента США.

За його словами, у Facebook також в процесі боротьби з фейковими новинами, які загрожують демократії, змінили ставлення та зробили висновки.

«Ми зіткнулися з низкою проблем, таких як конфіденційність, але ми змінилися. Якщо ми стикаємося з чимось, що є чутливим для суспільства, нам потрібен час, щоб повністю вирішити цю проблему. Це зовсім інший підхід у порівнянні з тим, що було п’ять років тому», - наголосив Цукерберг.

Читайте також: На Facebook з'явиться незалежна група щодо скарг користувачів

Як відомо, у США в останні місяці приділяють особливу увагу питанням, які стосуються збору та зберігання особистих даних користувачів. Одним із приводів для цього став скандал, в центрі якого опинилася соцмережа Facebook. Він спалахнув після того, як в березні 2018 року газета The New York Times повідомила, що британській компанії Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті відомості десятків мільйонів користувачів Facebook, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців. Як розповіли виданню колишні співробітники організації, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою здійснення впливу на їх вибір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-