На Facebook з'явиться незалежна група щодо скарг користувачів

На Facebook з'явиться незалежна група щодо скарг користувачів

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook повідомила подробиці про незалежну спостережному органі, якому користувачі зможуть поскаржитися на неправомірне вилучення.

Як повідомляє DW, соцмережа розраховує залучити до цієї діяльності близько 40 експертів.

Імена перших учасників групи, як очікується, стануть відомі до кінця поточного року. Їх призначатимуть на три роки. Кожну скаргу розглядатиме група з п'яти експертів. Їх рішення буде обов'язковим для виконання. Єдиним винятком стане ситуація, коли керівництво Facebook визнає, що відновлення контенту означатиме порушення законодавства.

Засновник соцмережі Марк Цукерберг уперше заявив про плани створити подібний орган торік. Очікується, що він розпочне роботу на початку 2020 року.

Читайте також: Facebook ліквідував фабрику тролів в Україні: серед видалених сторінок - Hyser, Znaj.ua, Politeka

За 15 років існування соціальна мережа неодноразово ставала об'єктом критики користувачів або предметом інтересу влади. Так, на початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, в тому числі, ймовірно, передвиборчому штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використав їх для політичної реклами.

У вересні 2019 року ряд американських штатів почав антимонопольне розслідування щодо соціальної мережі. Влада має намір з'ясувати, чи зловживав Facebook своїм домінуванням на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-