Facebook та Instagram видалили по мільйону ботів в Україні

Facebook та Instagram видалили по мільйону ботів в Україні

Дослідження
Укрінформ
У 2019 році в українському сегменті соціальних мереж Facebook та Instagram відбулися дві істотні зміни чисельності аудиторії: кожна соцмережа видалила по 1 млн ботів і отримала стільки ж нових користувачів.

Про це йдеться в дослідженні комунікаційного агентства plusone

"Після того, як кількість користувачів обох платформ досягла піку в лютому 2019 року, адміністрація FB здійснила масове видалення фейкових акаунтів. Тоді кількість користувачів українського Facebook скоротилася з 13 до 12 мільйонів, а Instagram - з 11 до 10. Однак станом на вересень чисельність аудиторії відновилася", - йдеться у аналітичному звіті.

За словами керуючого партнера комунікаційної агенції plusone Маргарити Клещаєвої, "за останні 12 місяців український Instagram ріс швидшими темпами, ніж Facebook. Є всі підстави вважати, що у короткостроковій перспективі Instagram стане соціальною мережею №1 в Україні".

Загалом соцмережею Facebook в Україні користується 31% населення, а Instagram - 26%. В регіональному розрізі спостерігається тенденція: розрив між рівнем проникнення двох соцмереж найменший в областях, де раніше панували російські ВКонтакте та Одноклассники.

Читайте також: Facebook ліквідував фабрику тролів в Україні: серед видалених сторінок - Hyser, Znaj.ua, Politeka

Єдина область (окрім Донбасу та Криму), де Instagram популярніший за Facebook, - Харківська. Натомість в західноукраїнських областях і в центрі країни Facebook значно популярніший, що більше схоже на ситуацію в Західній Європі.

В обох соціальних мережах переважає жіноча аудиторія (61%). Для молоді віком до 29 років найпопулярнішою соцмережею є Instagram, йдеться у дослідженні.

Зазначається також, що протягом 2019 року посилилася тенденція переходу на мобільні пристрої користувачів Facebook. Соцмережею зі смартфону або планшету користується вже понад 12,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-