В Telegram може з’явитися власна криптовалюта

В Telegram може з’явитися власна криптовалюта

Укрінформ
Месенджер Telegram, що дозволяє обмінюватися повідомленнями і медіафайлами різних форматів, планує випустити в обіг власну криптовалюту Gram.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на три джерела з-поміж інвесторів.

"Telegram повідомив інвесторам, що планує відправити перші партії своїх грошей – Gram – протягом найближчих двох місяців", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел, Telegram планує зробити цифрові гаманці Gram доступними для 200-300 млн користувачів додатка месенджера.

Як зазначається, величина амбіцій Telegram стала очевидна ще на початку 2018 року, коли сервісу вдалося залучити інвестиції в розмірі 1,7 млрд доларів з боку представників великого капіталу, включаючи венчурні фонди Кремнієвої долини.

Джерела газети звертають увагу на те, що оператори месенджера діють приховано.

Читайте також: Китай готується випустити власну криптовалюту

“На відміну від Facebook, який публікував публічні плани щодо своїх цифрових грошей задовго до того, як був готовий перший токен (криптовалюта — ред.), Telegram в основному працював в таємниці. Така непрозорість може посилити питання, з якими він зіткнеться з боку державних органів, коли оприлюднить свої токени”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 18 червня компанія Facebook представила власну криптовалюту Libra. Очікується, що користувачі зможуть вже у 2020 році здійснювати перші транзакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-