SpaceX протестували прототип футуристичного космічного корабля Starhopper

SpaceX протестували прототип футуристичного космічного корабля Starhopper

Відео
Укрінформ
У вівторок, 27 серпня, у селищі Бока-Чика (штат Техас, США) компанія Ілона Маска SpaceX успішно протестувала реальний прототип свого космічного корабля Starhopper, що перекладається українською як «Зоряний стрибун». 

Трансляція тесту демонструвалася наживо на YouTube-каналі SpaceX, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Вітаю команду SpaceX», - написав у Твіттері засновник компанії Ілон Маск. 

Він додав, що «одного дня Starship сяде на руду поверхню Марсу». 

У ході випробування апарат у 9 метрів завширшки та понад 30 метрів заввишки «підстрибнув» на висоту 150 метрів, був здатний маневрувати у польоті та планово повернувся на другий посадковий майданчик у ста метрах від місця зльоту. 

Читайте також: Японська приватна ракета після запуску впала в море

У ході першого льотного випробування раніше наприкінці липня, корабель «підстрибнув» лише на 18 метрів.

«Зоряний стрибун» є першим прототипом так званого «Starship» (укр. «Зореліт» - ред.), другого ступеню нової надважкої ракети Ілона Маска BFR (Big Falcon Rocket - укр. Ракета «Великий Сокіл»). 

Маск раніше заявляв, що ця ракета зможе доставити екіпаж і вантажі, зокрема, на Марс, і повернути космонавтів на Землю. Згодом BFR зможе забезпечити польоти і на інші планети Сонячної системи. 

Крім того, SpaceX переконує, що Зореліт можна буде використовувати для подорожей у межах нашої планети. Так, шлях з Нью-Йорка до Гонконга на цьому «транспорті» займатиме лише півгодини, а швидкість польоту сягатиме 25 тисяч кілометрів на годину. 

Побудова першої ступені ракети-носія Super Heavy, яка є частиною BFR, може бути завершена вже у вересні цього року. Крім апарату, який випробовувався нині, ще два орбітальних прототипи «Зоряного стрибуна» MK1 та МК2 нині знаходяться на фінальній стадій побудови. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-