BMW показав кросовер, який зможе зупинити атаки дронів

BMW показав кросовер, який зможе зупинити атаки дронів

Фото
Укрінформ
Німецький автовиробник BMW показав броньований кросовер моделі X5 - Protection VR6.

Про це повідомляє портал Motor1.

"Портал має у своєму розпорядженні світлини і першу інформацію про дуже добре захищену модифікацію моделі (BMW X5 - ред.) Protection VR6", - йдеться у повідомленні.

Броньований BMW X5 Protection VR6 / Фото: https://ru.motor1.com

Рівень захисту VR6 означає, що кузов не зможуть пробити кулі калібру 7,62 мм, випущені з автомата АК-47. Якщо ж вороги спробують підірвати машину, то BMW X5 Protection VR6 витримає до 15 кг в тротиловому еквіваленті з чотирьох метрів.

Щоб домогтися такого результату, фахівцям довелося встановити високоміцні панелі у дверях і даху та алюмінієві деталі для захисту днища і вантажного відсіку. Скло товщиною 30 мм має захистити від ручної стрілецької зброї. А якщо якимось дивом атакувальникам вдасться прорвати їх оборону, то спрацює захист від осколків.

Броню можна посилити шляхом додаткового захисту днища, який зможе протистояти ручній гранаті. Ну а якщо для операції застосовуються дрони, то дах готовий витримати до 200 грамів вибухівки.

Спеціальне покриття захистить паливний бак від загоряння, а шини з укріпленими боковинами збережуть стійкість навіть при повній втраті тиску. Попри серйозну масу броньованого кросовера, погоні машина здатна уникнути дуже швидко. Шляхом 4,4-літрового V8 з подвійним турбонаддувом, що розвиває 530 к. с., вистачить 5,9 секунди, щоб набрати 100 км/год. Максимальна швидкість становить 210 км/год.

Читайте також: BMW і Daimler спільно розроблятимуть "технології майбутнього"

Салон BMW X5 Protection VR6 розрахований на чотирьох осіб, а інтерком дозволяє спілкуватися з довкіллям, не піддаючи життя пасажирів ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-