На озброєння ЗС Туреччини готують новітні ударні дрони

На озброєння ЗС Туреччини готують новітні ударні дрони

Укрінформ
Перша партія бойових БПЛА системи Songar, які здатні вести вогонь, скидати снаряди, проходить останні удосконалення і незабаром надійде на озброєння ЗС Туреччини.

Про це повідомляє видання Hurriyet.

«Компанія ASISGUARD вперше представила мікродрон Salgur і ударний дрон Songar на 14-й Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2019 в Стамбулі, яка відбувалася 30 квітня - 3 травня цього року. Після виставки компанія приступила до активного вдосконалення дронів. Незабаром ударний дрон Songar надійде на озброєння ЗС Туреччини», - вказано у повідомленні.

БПЛА системи Songar можуть оснащуватися стрілецькою зброєю і скидати снаряди. Дрони здатні виконувати ряд задач, серед яких визначення зони ураження, нейтралізація противника, передача зображення в реальному часі тощо на відстані до 10 кілометрів і підніматися на висоту до 2,8 тисяч метрів. В ході випробувань БПЛА системи Songar ефективно вразив визначені цілі.

БПЛА Songar здатні нести боєзапас кількістю 200 патронів і оснащені системою автоматичного ведення вогню.

Читайте також: Україна і Туреччина створять безпілотник нового покоління

В перспективі компанія планує встановлення на БПЛА лазерних далекомірів, систем самонаведення та балістичного розрахунку, аби покращити показники точності і ефективності ударів, а також систему оповіщення про виявлення потенційних загроз.

Як повідомлялося, Україна і Туреччина домовилися створити безпілотник нового покоління. Ударний БПЛА Akıncı стане одним із перших проєктів спільного підприємства, створеного Держкомпанією "Укрспецекспорт" та турецької Baykar Defence.

Фото із сайту Hurriyet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-