Twitter заблокував сотні китайських сторінок через Гонконг

Twitter заблокував сотні китайських сторінок через Гонконг

Укрінформ
У Twitter в ході внутрішнього розслідування виявили близько тисячі акаунтів, з яких публікували повідомлення, що дискредитують учасників протестів у Гонконгу.

Про це повідомляє DW.

"Мережа мікроблогів Twitter виявила організовану з Китаю масштабну онлайн-кампанію з дискредитації протестів у Гонконгу. Як повідомили представники Twitter у блозі компанії, в результаті інтенсивних внутрішніх розслідувань вдалося виявити 936 акаунтів, які використовувалися, аби "координовано сіяти політичний розбрат у Гонконгу", ставлячи під сумнів законність протестів та їхні основні політичні вимоги", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що увагу фахівців компанії привернули групи акаунтів, користувачі яких "в координованій манері" реагували на події в Гонконгу. Оскільки Twitter у Китаї заблокований, доступ до багатьох акаунтів здійснювався з віртуальних приватних мереж (VPN). Крім того, в деякі акаунти заходили користувачі зі спеціально розблокованих IP-адрес у материковій частині Китаю.

Читайте також: Придушення Пекіном протестів у Гонконгу може зірвати торговельні переговори — Трамп

У публікаціях, викладених у мережу від імені користувачів цих акаунтів, протестувальники в Гонконгу звинувачувалися в насильстві й вандалізмі. Як зазначають працівники Twitter, близько 200 тисяч підозрілих акаунтів були заблоковані ще до того, як вони стали активно працювати за змальованою схемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-