SpaceX втратила зв'язок із трьома супутниками

SpaceX втратила зв'язок із трьома супутниками

Укрінформ
Компанія SpaceX втратила контакт з трьома інтернет-супутниками Starlink із 60-ти, які запустили у космічний простір у травні.
Про це повідомляє The Verge.

«SpaceX після запуску мала контакт з усіма з 60-ти космічних зондів, але пізніше все ж втратила зв'язок з трьома пристроями», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, минув понад місяць відтоді, як SpaceX запустила свою першу пробну партію із 60 інтернет-супутників у рамках масштабної ініціативи Starlink з метою створення глобальної мережі передачі інтернет-трафіку. Всі супутники, окрім трьох, зараз працюють за призначенням.

Три втрачених космічних пристрої деякий час обертатимуться навколо Землі, але зрештою опустяться до нашої планети під дією сили тяжіння й згорять в атмосфері.

Читайте також: SpaceX планує першу місію свого нового Starship у 2021 році

Зазначається, що згідно з останніми даними Європейського космічного агентства, на сьогодні на орбіті навколо Землі працює 2000 супутників, а партія супутників Starlink значно збільшить цю кількість, що може спричинити ризик зіткнень супутників у космосі та, відповідно, продукуватиме більше сміття, що може загрожувати іншим космічним пристроям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-