Boeing не збирався виправляти помилку в системі 737 Max до 2020 року

Boeing не збирався виправляти помилку в системі 737 Max до 2020 року

Укрінформ
В авіаційному концерні Boeing планували виправити непрацюючу систему оповіщення пілотів про несправності на літаках 737 Max у 2020 році, і прискорилися лише після першої з двох смертельних аварій за участю літаків цієї моделі.

Про це повідомляє АР.

"Компанія Boeing - ред.) визнала, що спершу планувала встановити сигнальну лампу в кабіні у 2020 році", - йдеться в повідомленні.

Сталося це після того, як американські представники Пітер ДеФаціо і Рік Ларсен написали Boeing і до Федерального авіаційного управління з питанням, чому компанії знадобилося більш як рік, щоб повідомити агентству з безпеки і авіакомпаніям, що система оповіщення пілотів про несправності на літаках Max не працює.

У Boeing зізналися, що збиралися виправити непрацюючу систему в 2020 році, коли на ринку мала з'явитися нова модель літака.

"Ми зазнали невдачі в реалізації AoA Disagree alert (датчик несправності, - ред.) і робимо кроки для вирішення цих проблем, щоб вони не повторилися", - заявив прес-секретар компанії Гордон Джондро.

Він також додав, що перед поверненням в експлуатацію 737 Max і на нових лайнерах компанії буде встановлено стандартне обладнання.

Читайте також: МАУ не планує відмовлятися від Boeing 737 MAX

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2018 року літак Boeing 737 Max 8 зазнав аварії біля берегів Індонезії, загинули 189 осіб. А у березні 2019 року в результаті катастрофи літака Boeing 737 Max в Ефіопії загинули 157 осіб.

Після інцидентів майже всі країни ввели заборону на польоти Boeing у своєму повітряному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-