МАУ не планує відмовлятися від Boeing 737 MAX

МАУ не планує відмовлятися від Boeing 737 MAX

Укрінформ
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" не планує відмовлятися від купівлі трьох літаків Boeing 737 MAX, але коли отримає судна поки невідомо.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко.

"Поки ми не плануємо відмовлятися ( від купівлі Boeing 737 MAX - ред). Ми сподіваємося, що все буде вирішено і можна буде користуватися цими літаками", - сказав він.

Щодо терміну отримання Boeing 737 MAX Фоменко зазначив, що це залежить від того, коли буде дозвіл авіаційної адміністрації США (щодо експлуатації літаків — ред.), агентства авіаційної безпеки ЕАSA і Державіаслужби України.

Фоменко нагадав, що МАУ змушена була скоротити плани на це літо щодо кількості рейсів.

"Ми не виконуємо стільки рейсів, скільки планувалося, не за тим розкладом як планувалося, але про всі зміни ми намагаємося попереджувати за півтора місяці, щоб пасажирам запропонувати альтернативу", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року літак Boeing 737 MAX, що належав авіакомпанії Lion Air, розбився в Індонезії. Він упав у море майже відразу після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинуло 189 осіб. 10 березня 2019 року такий самий літак авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився через кілька хвилин після зльоту з аеропорту Адіс-Абеба (Ефіопія). З 149 пасажирів і вісьмох членів екіпажу ніхто не вижив.

Під час розслідування були виявлені загальні збої в системах обох літаків. Після цього літаки серії 737 Max були відкликані з експлуатації для оновлення програмного забезпечення.

12 березня Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 Max. 13 березня до заборони приєдналась Україна.

Читайте також: Boeing завершив оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

Наразі у флоті МАУ літаків Boeing 737 MAX немає, але на 2019 рік запланована поставка трьох літаків цієї моделі. Раніше МАУ повідомляла, що веде активний діалог з виробником літаків Boeing 737 MAX і уважно стежить за перебігом розслідування катастрофи рейсу ET302.

4 квітня МАУ оголосила про скорочення польотної програми і скасування частини рейсів як на внутрішніх так і міжнародних напрямках в сезоні літньої навігації. Основною причиною такого рішення названа затримка з поставкою літаків Boeing 737 MAX.

Зміни польотної програми включають зменшення частоти польотів на рейсах до Афін, Стамбул, Єреван, закриття маршруту Київ-Вінниця та скасування деяких рейсів з Києва в Запоріжжя, Херсон, Івано-Франківськ, Баку, Мінськ, Ригу, Женеву, Амман і Анкару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-