ЄС запустив в Україні програму EU4Digital для поліпшення онлайн-сервісів

ЄС запустив в Україні програму EU4Digital для поліпшення онлайн-сервісів

Укрінформ
Євросоюз 22 травня офіційно запустив в Україні нову програму «EU4Digital: підтримка цифрової економіки та суспільства у Східному партнерстві».

Програма націлена на розширення переваг Єдиного цифрового ринку ЄС для України та інших держав Східного партнерства з метою стимулювання економічного росту, створення робочих місць, покращення життя людей та допомоги бізнесу, повідомляє Представництво ЄС в Україні.

«Ми раді презентувати програму EU4Digital та хотіли би підкреслити, що ЄС приділяє велике значення зусиллям України щодо розвитку цифрового порядку денного. Гармонізація цифрових ринків приведе до збільшення конкуренції, а це − кращі онлайн-сервіси за кращою ціною. Це залучить інвестиції, активізує торгівлю та працевлаштування, сприятиме соціальному та економічному розвитку країни», − заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Повідомляється, що EU4Digital − це регіональна програма для країн Східного партнерства. Програма розпочалася у січні 2019 року та триватиме до грудня 2021 року. ЇЇ фінансує Євросоюз з бюджетом 11 мільйонів євро, виконує консорціум на чолі з EY.

Програма надає підтримку урядам країн, регуляторним органам та агенціям, які активно задіяні у розвитку цифрового сектору, а також підтримує суб'єктів економічної діяльності та інші зацікавлені сторони в інноваціях, навчанні та розвитку навичок. Кінцевою метою є те, щоб бізнес-спільнота та громадяни загалом отримали переваги від розвитку ефективних, безпечних та регульованих електронних мереж через доступ до кращих сервісів та посиленого потенціалу росту.

Цілі програми включають:

- до 2020 року створення єдиного роумінгового простору у країнах Східного партнерства, що означає дешевші дзвінки для українців, які подорожують регіоном;

- конкретну підтримку розвитку цифрових навичок, що відповідатимуть потребам галузей, що розвиваються;

- забезпечення умов для інновацій і стартапів;

- підтримку транскордонної електронної торгівлі, яка спростить експортні процедури, зменшить затримки на кордонах та збільшить безпеку і прозорість операцій, стимулюючи цифрову економіку в Україні, кількість та якість послуг, доступних споживачам;

- щодо сфери електронного здоров'я, українська система охорони здоров'я, фахівці та пацієнти матимуть переваги від розробки у співпраці з національними органами влади рекомендацій та спільних стандартів у послугах електронного здоров'я, обміну даними та медичних записів.

У Представництві ЄС також нагадали, що Україна визначила цифрову трансформацію як пріоритетну політику, що вже відзначено нещодавніми успіхами у впровадженні систем ProZorro та eHealth, у запровадженні мобільного покриття 4G та запуску електронних послуг у державному та приватному секторах. Цифровізація України проводиться спільними зусиллями з боку експертних та ділових спільнот, а у 2018 році уряд затвердив Концепцію та План дій щодо розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки.

Читайте також: Пошта США почала тестувати безпілотні вантажівки

До пріоритетів Цифрового порядку денного України належать законодавство про цифрову економіку та телекомунікації, цифрову інфраструктуру, а саме стратегію з розвитку високошвидкісного широкосмугового доступу до інтернету, Програма безготівкової економіки у сферах електронної торгівлі eTrade, електронного захисту eTrust та кібербезпеки Cybersecurity, ініціатива «Розумні міста - розумні регіони», яка зосереджена на децентралізації та реалізації програми електронних навичок eSkills, електронної системи охорони здоров'я eHealth та електронної торгівлі eTrade в регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-