Українці розробили проект плавучого сміттєпереробного заводу для очищення океану

Українці розробили проект плавучого сміттєпереробного заводу для очищення океану

Фото
Укрінформ
Творча група NiceCube з Миколаєва розробила унікальний проект розміщення сміттєпереробного заводу прямо на борту корабля.

Про це повідомляє проект FoodBIOPack на своїй сторінці у Facebook.

«Творча група NiceCube з Миколаєва на замовлення компанії Ocean Polymers розробила унікальний інноваційний проект розміщення сміттєпереробного заводу прямо на борту корабля», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за основу взятий старий корабель, який обладнали плазмовою установкою для піролізу (теплова деградація – «розчинення вогнем») органічних та неорганічних речовин для інтенсивного очищення морських акваторій від поверхневого сміття.

Такі судна зможуть плавати океанами, річками та навіть озерами.

На сайті замовників проекту Clean our ocean повідомляється, що пластик та інше сміття на кораблі буде збиратися, висушуватися й подрібнюватися, а потім перероблятися на чистий синтетичний газ, що використовуватиметься для подачі палива на човні.

Читайте також: На дні Маріанської западини знайшли пластикове сміття

Як повідомляв Укрінформ, в океани щорічно потрапляє близько восьми мільйонів тонн пластику. При цьому, за даними науковців, забруднення світових океанів пластиком щорічно обходиться суспільству у 2,5 млрд доларів у вигляді завданої шкоди екології і втрати ресурсів.

Фото: cleanourocean.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-