Porsche заплатить понад €530 мільйонів штрафу за шкідливі викиди

Porsche заплатить понад €530 мільйонів штрафу за шкідливі викиди

Укрінформ
Німецький автовиробник Porsche буде вимушений виплатити понад 530 млн євро за маніпуляції з вихлопними газами.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Рішення про покарання передбачає штраф у розмірі 535 мільйонів євро, що складається зі штрафу в розмірі 4 мільйонів євро за недбале виконання наглядових обов'язків Porsche AG, та 531 мільйона євро - в якості компенсації за економічну вигоду", - інформує виробник.

Porsche AG не буде оскаржувати рішення, винесене за результатами розслідування прокуратури в Штутгарті. Суму буде виділено з прибутку компанії.

Згідно з висновками прокуратури Штутгарта, порушення наглядових обов'язків було однією з причин того, що в період з 2009 року авто Porsche AG "місцями відхилялися від нормативних вимог". Близько 99 тисяч машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам щодо вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах.

Читайте також: BMW нарахували штраф у рамках "дизельгейту"

При цьому в компанії, яка є частиною автогіганту Volkswagen, підкреслюють, що власне Porsche ніколи не розробляв і не виробляв дизельні двигуни, натомість отримує їх від фірми Audi, яка в рамках дизельного скандалу була оштрафована на 800 млн євро. Головний концерн, VW, у рамках дизельного скандалу був оштрафований на 1 млрд євро.

Восени 2018 року Porsche оголосив про свою повну відмову від дизеля і зосередився на розробці найсучасніших бензинових та електричних двигунів та високопродуктивних гібридних силових агрегатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-