BMW нарахували штраф у рамках

BMW нарахували штраф у рамках "дизельгейту"

Укрінформ
Німецький автоконцерн BMW має заплатити штраф через встановлення на автомобілі некоректного програмного забезпечення з очищення вихлопних газів.

Таке рішення в понеділок винесла прокуратура Мюнхена, де знаходиться штаб-квартира виробника, повідомляє місцеве видання Abend Zeitung.

«Прокуратура 25 лютого оштрафувала (концерн) на 8,5 мільйона євро за «адміністративне правопорушення, викликане недбалим виконанням службових обов'язків». BMW погодився зі штрафом», - йдеться в повідомленні.

Водночас за висновками обвинувачення на основі перевірки, що проводилася з початку 2018 року, навмисних маніпуляцій з вихлопними газами допущено не було, мова йде про порушення стандарту якості.

Передбачалося, що автовиробник маніпулював ПО на модельних серіях M550xd і 750xd. Однак розслідування не виявило доказів того, що в автомобілях навмисно були встановлені відповідні пристрої. Проте, виробникові доведеться сплатити штраф, оскільки на транспортних засобах, про які йде мова, були встановлені дані для управління двигуном інших серій BMW. В результаті двигуни викидали занадто багато оксиду азоту. Таких «некондиційних» автомобілів налічується 7965 по всьому світу. Вони торік були відкликані.

Читайте також: Чехія інвестує €21 мільйон у дослідницький центр BMW

Як раніше повідомляв Укрінформ, іншому німецькому автогігантові, через якого і розгорівся "дизельгейт", Volkswagen, довелося заплатити 1 млрд євро, Audi - 800 млн євро. До того ж проти обох тривають розслідування за обвинуваченням у шахрайстві, а також проти Porsche, Daimler і Opel, яким теж можуть загрожувати чималі штрафи.

Число тих, хто хотів би отримати грошову компенсацію або нове авто замість «брудного» VW, тільки в Німеччині досягає 50 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-