Телескоп Hubble сфотографував спіральну галактику

Телескоп Hubble сфотографував спіральну галактику

Фото
Укрінформ
Космічний телескоп Hubble отримав зображення галактики NGC 2903, яку можна взяти за ідеальний зразок спіральної галактики.

Про це повідомляється на сайті NASA.

"Спіральні галактики - унікальні й дуже красиві об'єкти Всесвіту. Вони названі так тому, що мають всередині диска яскраві рукави зоряного походження, які простягаються з центру галактики. За цими рукавами спіральну галактику дуже легко відрізнити від іншого типу - лінзоподібних галактик" - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, NGC 2903 віддалена від нас майже на 30 мільйонів світлових років і розташована в сузір'ї Лева. Цю галактику астрономи NASA вивчали в рамках огляду «Хабблом» центральних областей приблизно 145 дискових галактик. Це дослідження було спрямоване на те, щоб допомогти астрономам краще зрозуміти взаємозв'язок між чорними дірами, які ховаються в ядрах таких галактик, і ​​опуклістю зірок, газу та пилу у центрі галактики у формі регбі-кулі, наприклад, як на цьому зображенні.

Читайте також: NASA показала найбільш детальне зображення Всесвіту

Космічний телескоп Hubble є проектом міжнародного співробітництва між NASA та ЄКА (Європейським космічним агентством). Телескопом управляє Центр космічних польотів NASA Goddard в Грінбелті, штат Меріленд.

Фото: ​ESA/Hubble & NASA, L. Ho et al.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-