В Амстердамі з 2030 року заборонять бензинові й дизельні авто та мотоцикли

В Амстердамі з 2030 року заборонять бензинові й дизельні авто та мотоцикли

Укрінформ
Влада столиці Нідерландів вирішили з 2030 року ввести повну заборону на в’їзд до міста бензиновим і дизельним автомобілям та мотоциклам.

Про це повідомляє The Guardian.

«Міська влада Амстердама планує з 2030 заборонити пересування по місту автомобілів та мотоциклів, що працюють на бензині чи дизелі. А вже з наступного року дизельним автомобілям старше 15 років буде заборонено заїжджати за кільцеву дорогу довкола Амстердама. Автобуси, які виділяють вихлопні гази, більше не будуть заїжджати в центр міста з 2022 року. До 2025 року заборона буде поширена на прогулянкові судна в каналах, моторолери і мопеди», - йдеться в повідомленні.

Загалом же, згідно з планом дій по чистому повітрю, до 2030 року всі транспортні перевезення в межах голландської столиці мусять стати вільними від викидів.

Місто натомість збирається спонукати своїх жителів перейти на електричні і водневі автомобілі, пропонуючи зарядні станції кожному покупцеві такого автомобіля.

Читайте також: У Нідерландах великі компанії пересаджують співробітників на електрокари

Як відомо, через інтенсивний рух в найбільших містах Нідерландів - Амстердамі, Маастрихті і Роттердамі - забруднення повітря вище, ніж це дозволяють європейські правила.

Слід також нагадати, що подібні обмеження стосовно старих дизельних і бензинових авто вже почали впроваджувати такі міста як Рим та Мадрид.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-