Київcтар у квітні підключив до 4G ще 1126 населених пунктів

Київcтар у квітні підключив до 4G ще 1126 населених пунктів

Укрінформ
Національний телеком-оператор “Київстар” у квітні підключив до мережі 4G ще 1126 населених пунктів.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі “Київстару”, будівництво мережі відбувалось рекордними темпами: щодня оператор підключав до 4G зв’язку близько 30 населених пунктів.

“У квітні Київстар підключив до мережі 4G ще 1126 населених пунктів, де проживає 3 млн осіб. Зокрема, 26 квітня можливість користуватись швидкісним мобільним інтернетом з’явилась у жителів міст Павлоград, Лисичанськ, Костянтинівка, Артемівськ, Жовті Води, Першотравенськ, Покровськ, Дружківка, Охтирка, Лубни, Лозова, Прилуки, Гадяч, Волноваха, Пологи, Славутич та багатьох селищах”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначив президент “Київстару” Олександр Комаров, його компанія вже охопила новими технологіями обласні центри та великі міста, і зараз будує мережу 4G в районах і передмістях. “Наша мета, щоб у 2019 році технологія LTE була доступна як мінімум 75% населення України”, - сказав він.

За даними оператора, на сьогодні користуватись 4G зв’язком від “Київстар” можна в 5713 населених пунктах, де проживає 27,1 млн осіб, або 65,3% населення України.

Читайте також: Київстар запустив партнерський проект з Terrasoft

За 2018 рік у мережі було використано 324 Петабайтів мобільного інтернету. Цих обсягів вистачить, наприклад, щоб безперервно дивитись відеофільми протягом 25 тисяч років.

При цьому, як зазначають в “Київстарі”, у сільській місцевості послугами 4G користуються більш активно, ніж у мегаполісах. Так, зокрема, у лютому 2019 в селах України кожен абонент у мережі 4G у середньому використовував 8 Гб мобільного інтернету, тоді як у містах - 5,8 Гб. У деяких селах середнє використання мобільного інтернету на абонента становить 60-76 Гб. Тобто там, де часто фіксований інтернет відсутній, або низької якості, абоненти дедалі активніше переходять на мобільний інтернет 4G.

Як повідомлялось, за результатами дослідження міжнародної компанії Ookla, яке було проведено у 2018 році, в мережі “Київстар” середня швидкість мобільного інтернету найвища з-поміж усіх мобільних операторів України.

 Фото: прес-служба Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-