Київстар встановив у столиці базову станцію для 5G

Київстар встановив у столиці базову станцію для 5G

Фото
Укрінформ
Мобільний оператор "Київстар" встановив у Києві для тестування базову станцію для мереж 5G.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі «Київстару», нове обладнання розміщено в районі Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Воно дозволяє збільшити ємність одного LTE-стільника до 6,5 раза.

«Базова станція, обладнана за новою технологією Massive MIMO (багатопроменева активна антенна система), встановлена для тестування в мережі Київстар в районі Національного технічного університету», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Massive MIMO — це ключова технологія для мереж 5G зв’язку. Вона дозволяє отримати значно більші переваги як у швидкості бездротової передачі даних, так і надійності з’єднань, використовуючи значно більшу кількість антен на базовій станції. Так, базова станція використовує вбудовану антену з 32 прийомопередавачами, які працюють одночасно, що дозволяє сформувати багато цифрових потоків і у рази збільшити ємність базової станції.

Читайте також: Київстар планує проводити регулярні зустрічі з бізнес-клієнтами

Очікується, що після завершення процесу сертифікації та реєстрації в Україні нового обладнання, компанія буде впроваджувати його у місцях з високою концентрацією мобільного трафіку, наприклад, на стадіонах, концертних майданчиках, у місцях проведення масових заходів.

За словами президента «Київстару» Олександра Комарова, «компанія упевнено рухається в напрямку розвитку нових технологій, і вже зараз використовує найбільш інноваційні рішення в Україні».

У компанії зауважили, що завдяки розвитку мереж LTE попит на високошвидкісний мобільний інтернет зростає надзвичайно високими темпами. Так, зокрема, з 2015 по 2018 роки обсяги дата-трафіку в мережі «Київстар» зросли на 1500%. А в березні 2019 року абоненти використали більше мобільного інтернету (45 Петабайтів), ніж за весь 2016 рік.

 Фото: прес-служба Київстар 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-