"Знай свого чиновника”, харчі, косметика: нацконкурс IT–проектів назвав переможців

Укрінформ
Визначилися 11 фіналістів національного конкурсу інноваційних IT-проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge 2019.

Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування України в Facebook.

“Відбувся інтенсивний вікенд Open Data Challenge 2019: 2 дні напруженої роботи із менторами; 23 команди, які вдосконалювали свої рішення та презентації; 8 членів журі, які оцінювали пітчі команд; 11 проектів фіналістів, які проходять до наступного етапу: інкубаційної програми, яка триватиме чотири місяці”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що серед фіналістів є проект "Знай свого чиновника”, веб-сервіс, який надає аналітичну інформацію для оцінювання чиновника на основі задекларованих статків, зв'язків із компаніями чи особами та генерує загальний рейтинг чиновників за ризик-факторами. Також серед проектів є мобільний додаток для оцінювання екологічності харчових і косметичних продуктів DUCKTEST.

Читайте також: Зубра і левів перед Київським зоопарком скульптори відновлять за авторським задумом

Іншими фіналістами стали проекти: Future Renovation Map, Перевірок.NET, EcoHolmes, Agroportex.Bio, EcoViewer, Сіті-бот Назар, Відкрита влада, Waste Ukraine Analytics, Inspect.in.ua.

Організатори конкурсу – Державне агентство з питань електронного урядування України та проект USAID/ UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS".

Конкурс покликаний залучити розробників, стартаперів, дизайнерів, дослідників та громадських активістів до використання відкритих даних для розробки сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем суспільства в будь-якій галузі, наприклад, будівництво, інфраструктура, право, захист довкілля, бізнес тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-