Зубра і левів перед Київським зоопарком скульптори відновлять за авторським задумом

Зубра і левів перед Київським зоопарком скульптори відновлять за авторським задумом

Укрінформ
Відомі скульптори повернуть первісну форму фігурам зубра і левів перед входом у Київський зоопарк

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови Київської міської держадміністрації Вячеслава Непопа.

"Скульптури «Зубр та леви», розміщені перед входом до Київського зоопарку, будуть відтворені у своїй первісній формі. Ця форма втрачена внаслідок кількох реставрацій у попередні роки. Скульптури виконані з бетону і мідної окови (чеканки), які з часом зруйнувалися. Зараз скульптури знаходяться в аварійному стані", - зазначається у повідомленні.

Після відновлення скульптури будуть встановлені на перетині проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної.

Автором фігурних зображень зубра і левів є відомий український скульптор-анімаліст Юрій Рубан. У 1966 році під час реконструкції зоопарку був споруджений центральний вхід з приміщеннями для кас та екскурсійним бюро. У 1968 році перед зазначеним входом встановлені фігури зубра та левів, які за півстоліття стали символами зоопарку.

Читайте також: Київ удвічі поліпшив позиції у світовому рейтингу стартапів екосистем - КМДА

Збереглася модель, фотографії та малюнки Юрія Рубана, за якими він створив зубра і левів. Завдяки зазначеним документам можна відновити фігури.

Дочка Юрія Рубана, заслужений художник України Олександра Рубан та її чоловік, народний художник України Віктор Липовка безпосередньо відновлять первісну форму фігур у бронзі.

Нині у Київському зоопарку проводиться облаштування нового центрального входу – на перетині проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Фігури зубра, левів та нова скульптура жирафа будуть встановлені перед новим входом.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-