SpaceX і NASA запустять апарат для захисту Землі від астероїдів

SpaceX і NASA запустять апарат для захисту Землі від астероїдів

Фото
Укрінформ
NASA підписало контракт з ракетобудівною компанією SpaceX на суму $61 мільйон, щоб здійснити запуск космічного апарату DART для знищення потенційно небезпечних для Землі астероїдів.

Про це повідомляє Extremetech.

"Тест подвійного перенаправлення астероїдів (DART) розробляється вже кілька років, і тепер він має реальну дату запуску та підписаний контракт зі SpaceX. DART відправиться в космос, щоб підірвати астероїд в червні 2021 року на борту ракети Falcon 9", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, DART, що є частиною планетарної оборонної ініціативи NASA, знаходиться в стадії розробки в Лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса.

Планується, що DART зіткнеться з астероїдом Didymos. Технічно Didymos - це два об'єкти, які обертаються в парі один з одним. Didymos A становить близько 800 м в діаметрі, в той час як Didymos B (іноді називається Didymoon) - всього 170 м.

Читайте також: Апарат NASA зробив нові знімки астероїда Бенну

Передбачається, що вони пройдуть в кількох мільйонах кілометрів від Землі у жовтні 2022 року. Тоді DART і повинен зіткнутися з астероїдом на швидкості в понад 6 км на секунду.

Вчені збираються перевірити, як космічна зброя проти астероїдів, розміром з холодильник, може вплинути на їх траєкторію. Якщо ж величезна кількість кінетичної енергії від удару DART об астероїд не зможе змінити траєкторію каменю - дослідникам доведеться шукати інший спосіб захисту від небезпечних для Землі космічних об'єктів.

Фото: Extremetech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-