Відбудувати Нотр-Дам допоможе відеогра

Відбудувати Нотр-Дам допоможе відеогра

Укрінформ
Комп’ютерна гра Assassin’s Creed Unity може допомогти максимально точно відновити понівечений пожежею Собор Паризької Богоматері.

Про це повідомляє GPS World.

«Художниця компанії Ubisoft Керолін Міусс, яка протягом 2 років працювала над точною 3-D копією Нотр-Даму для відеогри Assassin’s Creed Unity, може допомогти у відновленні цього пошкодженого пожежею собору», - йдеться в повідомленні.

За словами Міусс, у процесі розробки віртуальної копії храму «перевірялася кожна цеглина».

Дія гри Assassin’s Creed Unity відбувається в Парижі кінця 18 століття. Архітектура тодішньої столиці Франції відтворена в ній дуже ретельно, наприклад, той-таки Нотр-Дам можна вивчити до найдрібніших деталей.

Читайте також: Німеччина допоможе Франції у відбудові Нотр-Даму

Окрім цього, велику допомогу у відбудові собору має надати робота мистецтвознавця Ендрю Теллона, який кілька років тому склав повний план храму за допомогою лазерного сканування.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна пожежа спалахнула у верхній частині Собору Паризької Богоматері в понеділок. До ранку вівторка пожежники змогли загасити вогонь. Усі цінні реліквії старовинного храму вдалося врятувати, але сама будівля зазнала колосальної шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-