Австрія вводить

Австрія вводить "цифровий" податок для інтернет-гігантів

Укрінформ
Австрія вводить податок у розмірі 5% з прибутку від реклами для великих цифрових корпорацій, таких як Facebook, Google чи Amazon.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми є першими в Європейському Союзі, і я очікую, що багато інших членів приєднаються до нас в оподаткуванні інтернет-гігантів. Це - крок на шляху до кращого рівня справедливості і, безумовно, це не спрямовано проти цифрових компаній - ми бачимо їх дуже позитивним контрибутором в нашу економіку", - заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц.

Віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе зазначив, що новий пакет цифрового податку спрямований на те, щоб внести більше справедливості в систему, яка досі базується на правилах, які створювалися до цифрової трансформації.

Цей пакет заходів передбачає три головних нововведення, які почнуть діяти з 2020 року.

По-перше, вводиться рекламний збір у розмірі 5% для великих інтернет-компаній, чий річний обіг становить понад 750 млн євро, з яких 25 млн євро в Австрії. Передусім, цей крок зачепить такі компанії, як Facebook та Google.

Читайте також: Влада Японії хоче контролювати флагманів IT-сфери

Крім того, вводяться зобов’язання для онлайн-платформ з короткотермінової оренди житла, наприклад, як Airbnb, які повинні будуть інформувати відповідні органи про усі бронювання та операції і нести відповідальність за здійснення неоподаткованих угод власниками житла.

Ще одне нововведення – обов’язковий ПДВ для цифрових майданчиків роздрібної торгівлі. Раніше посилки з третіх країн до Австрії були звільнені від ПДВ, якщо загальна вартість товару не перевищувала 22 євро - відтепер усі продажі будуть оподатковуватися. Згідно з даними австрійських ЗМІ, діючі раніше норми уможливлювали махінації з посилками з Китаю, які купувалися через такі платформи як, наприклад, Amazon.

Австрійський уряд очікує, що новий пакет цифрового податку забезпечить надходження до бюджету щорічно близько 200 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-