В Австрії запустили 5G

В Австрії запустили 5G

Укрінформ
В Австрії у вівторок відбувся запуск нової технології мобільного зв'язку п’ятого покоління (5G).

Першу в Європі мережу супершвидкого інтернету запустив мобільний оператор T-Mobile, який є дочкою Deutsche-Telekom, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"T-Mobile стає першою компанією у сфері телекомунікації в Європі, яка запустила в комерційне використання мережу 5G", - заявив керівник компанії Андреас Бірвірс.

За його словами, новий турбо-інтернет пропонуватиме користувачем швидкість до 10 Гігабіт за секунду, в реальності вона становити "точно понад 100 мегабіт/секунду" – достатньо, щоб водночас дивитися 10 фільмів в інтернеті. "Ми переходимо з 4-смугової на 40-смугову автомагістраль", - заявив очільник T-Mobile, додавши, що згодом прогрес зробить можливою і "400-смугову автомагістраль".

Читайте також: Київcтар підключив 4G ще у 259 населених пунктах

Наразі скористатися перевагами 5G можуть 200 клієнтів T-Mobile у 17 громадах в 5 федеральних землях Австрії. Роутери для швидкісного інтернету були надані китайською компанією Huawei. Очікується, що перші смартфони з технологією 5G надійдуть на ринок влітку.

За словами міністра транспорту Австрії Норберта Гофера, 5G буде доступний на всій території країни орієнтовно до 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-