Канада доплачуватиме покупцям електрокарів 5 тисяч доларів

Канада доплачуватиме покупцям електрокарів 5 тисяч доларів

Укрінформ
У Канаді з цього року покупцям електричних та гідрогенових автомобілів держава повертатиме 5 тисяч доларів.

Про це йдеться у федеральному бюджеті Канади, ухваленому нещодавно парламентом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Аби заохотити більше канадців купувати автомобілі із нульовим рівнем шкідливих викидів, бюджет-2019 пропонує протягом трьох років виділити міністерству транспорту 300 млн дол. для надання знижки до 5 тис. дол. на автомобілі з електричною батареєю або гідрогеновим пальним”, - зазначається у документі.

Ця знижка почне діяти уже цього року, однак поширюватиметься лише на автомобілі з “рекомендованою виробником ціною меншою за 45 тис. дол”. “Уряд вживає кроки, аби допомогти більшій кількості канадців обрати автомобілі із нульовим рівнем викидів, що дозволить Канаді перейти на низьковуглецеву економіку й зменшити транспортні витрати для середнього класу”, - йдеться у документі.

Також зазначається, що компанії, які вирішать інвестувати у виробництво електрокарів в Канаді, матимуть змогу залучити частину фінансування від держави.

Читайте також: Попит на електрокари в Україні цьогоріч зріс майже на 70%

Як повідомлялося, тихоокеанська канадська провінція Британська Колумбія нещодавно оголосила про намір повністю перейти на екологічні автомобілі із нульовими шкідливими викидами до 2040 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-