Попит на електрокари в Україні цьогоріч зріс майже на 70%

Попит на електрокари в Україні цьогоріч зріс майже на 70%

Укрінформ
У січні – лютому 2019 року українці придбали 814 легкових електромобілів, що на 69% більше, ніж у січні – лютому минулого року.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

«За два місяці з початку року в Україні первинну реєстрацію пройшли 814 легкових електромобілів, що на 69% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основну масу в цих реєстраціях становили машини, що були в експлуатації – 741 шт.», - йдеться у повідомленні.

В асоціації зазначили, що лідером українського ринку автомобілів на електротязі залишається Nissan Leaf. За два місяці 422 електромобілі отримали українські номери. При цьому тільки 11 автомобілів з цієї кількості були новими.

Другою за популярністю стала Tesla Model S – 65 шт. (2 нові автомобілі і 63 старі).

На третьому місці BMW i3 із результатом 62 первинні реєстрації, через які пройшли півсотні вживаних і 12 нових машин.

Читайте також: Митниця 16 березня на дві години зупинить роботу

Електромобіль Renault Zoe вибрали 46 українців, і це - четвертий результат. Із цих 46 Renault Zoe новими були лише 6 автомобілів.

Замикає п’ятірку найпопулярніших електромобілів FIAT 500e. З січня по лютий 35 вживаних електричних !фіатів" отримали українську "прописку".

У той же час Jaguar I-Pace посів лише восьму сходинку рейтингу з результатом 21 зареєстрований автомобіль. Але при цьому все електромобілі цієї моделі були новими. Таким чином, на сьогодні, Jaguar I-Pace є бестселером на українському ринку нових електрокарів.

Як повідомлялось, за січень – лютий 2018 року в Україні було зареєстровано 482 електромобілі, що на 60% більше, в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Всього в 2018 році українці придбали 5,3 тис. електромобілів, що майже вдвічі більше, ніж роком раніше. Найпопулярнішим електромобілем в Україні у минулому році був NISSAN Leaf, який охопив 64% первинного ринку авто на електротязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-