NASA змоделювала посадку марсоходу на Червону планету

NASA змоделювала посадку марсоходу на Червону планету

Укрінформ
Поки що безіменний марсохід NASA 2020 року випробували в рамках підготовки до запуску на Червону планету в наступному році.

Космічне агентство США детально описало весь інтенсивний процес, щоб переконатися, що апарат зможе вижити в суворих умовах Марсу, повідомляє NASA

Марсохід повинен прибути на Марс в лютому 2021 року і приземлитися в кратері Джезеро, де розпочне місію з пошуку ознак мікробного життя на Марсі.

Апарат практикувався щодо кожного кроку в'їзду і спуску на поверхню Марса в Центрі збірки космічних апаратів Лабораторії реактивного руху в Пасадені, Каліфорнія.

Ровер ще не покинув Землю, запуск запланований на липень 2020 року. Однак з січня імітується приземлення.

Читайте також: ESA показала сліди "пилових дияволів" на Марсі

Вчені провели тест-драйв основних компонентів ровера і впевнилися, що він буде працювати точно так, як очікується, коли прийде час приземлятися. Інструменти, які будуть використовуватися в майбутній місії, відрізняються від своїх попередників.

Зазначається, що посадка в кратері Джезеро буде складним завданням.

Основним завданням марсоходу NASA стане пошук слідів життя, яке можливо, існувало на Червоній планеті. Також він буде збирати зразки ґрунту і аналізувати їх для подальшої доставки на Землю.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-