Омелян на Крюківському заводі: Капсулу Hyperloop робитимемо тут

Омелян на Крюківському заводі: Капсулу Hyperloop робитимемо тут

Фото
Укрінформ
Надшвидкісну пасажирську капсулу Hyperloop міністр інфраструктури України Володимир Омелян обіцяє виготовляти на Крюківському вагонобудівному заводі.

Про це він повідомив 22 березня, відвідуючи з головою правління "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим КВБЗ, повідомляє "Кременчуцька газета".

"Капсулу Hyperloop будемо робити тут", - сказав Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня Національна академія наук України підтвердила перспективність впровадження технології Hyperloop в Україні. Вчені переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть можливість успішно розвивати проект HypeUA.

Огляд виробничих потужностей ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» / Фото: Міністерство інфраструктури України

У жовтні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що запуск надшвидкісного потяга за технологією Hyperloop в Україні може відбутися в найближчі 5, максимум 10 років.

У червні 2018 року Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop у світі - Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з меморандумом, сторони спільно розроблятимуть технологію і шукатимуть інвесторів для цього проекту. Сертифікацію українського проекту Hyperloop має провести асоціація технічного моніторингу (TUEV) із Мюнхена.

Читайте також: Омелян про транспортну інфраструктуру: Розвивається відповідно до світових трендів

Hyperloop ("Гіперпетля") складається з аеродинамічної труби і капсули, здатної рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею такої транспортної системи 2012 року. У серпні 2013 року видатки на реалізацію проекту оцінили в $6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-