Boeing знову відклала запуск нового корабля до МКС

Boeing знову відклала запуск нового корабля до МКС

Укрінформ
Американська компанія Boeing відклала на три місяці безпілотний запуск корабля CST-100 Starliner до Міжнародної космічної станції в рамках програми NASA.

Про це повідомляє NDTV.

"Команда Boeing відклала до листопада безпілотний запуск корабля до МКС, а також місію корабля з екіпажем", - ідеться в повідомленні.

Перший випробувальний політ CST-100 Starliner був запланований на квітень 2019 року, але потім його перенесли на серпень. Новий розклад свідчить, що місію з екіпажем відклали щонайменше до листопада.

Представник Boeing відмовився від коментарів.

Представник NASA теж не коментував, але сказав, що оновлений графік запуску буде опубліковано наступного тижня.

Як відомо, NASA платить Boeing і SpaceX близько 6,8 мільярдів доларів за створення систем запуску ракет і капсул для повернення астронавтів на Міжнародну космічну станцію з території США.

Читайте також: Crew Dragon здійснив посадку в Атлантичному океані

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня розроблений компанією SpaceX корабель багаторазового використання Crew Dragon для пілотованих польотів успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією, а 8 березня здійснив посадку в Атлантичному океані. Це був тестовий політ, без екіпажу.

Космічний корабель Crew Dragon був виведений на навколоземну орбіту ракетою-носієм Falcon 9. Його пілотована капсула Dragon-2 здатна транспортувати до семи астронавтів. Політ астронавтів запланований на липень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-